Hundviktberäknare för valpar och unghundar

Med vår hundviktberäknare kan du enkelt ta reda på hur mycket din hund kommer att väga. Du behöver bara ange födelsedatumet och den nuvarande vikten på din hund, och vår beräknare ger dig en uppskattad prognos.

Hundviktberäknare

kg
 • Visa tillväxtkurva
 • Förväntad slutvikt
 • Identifiera över- eller under-vikt
 • Förbättra hundens hälsa

Så här fungerar vår hundviktberäknare:

Beräkna din hunds idealvikt med vårt verktyg

Vår hundviktberäknare är mer än bara en vanlig beräknare - det är ett interaktivt verktyg som ger värdefulla insikter i din hunds hälsa. Du behöver bara ange din hunds nuvarande vikt och ålder, och vårt verktyg beräknar ett hälsosamt viktområde för din hunds ras. Jämför din hunds nuvarande vikt med de rekommenderade värdena och få värdefulla tips för att hantera din hunds vikt.

En databas med över 132.699 viktmätningar

Vår hundviktberäknare är baserad på en databas med över 20.000+ registrerade hundar och över 234 viktkurvor för över 117 olika hundraser. Beräkningarna tar hänsyn till både denna omfattande data och referensvikttabeller skapade av veterinärer. Detta gör att vi kan beräkna exakta viktområden och tillväxtkurvor för din hund. Ju äldre hunden blir, desto mer exakt blir resultatet eftersom vi har fler datapunkter för att förbättra beräkningen.

Vårt mål på Hundvikt.com är att se till att din älskade fyrbenta vän växer upp frisk för att undvika eventuella framtida komplikationer. Därför uppdaterar vi vår databas regelbundet för att ge dig de bästa möjliga uppgifterna. Prova det nu och upptäck själv hur enkelt och hjälpsamt vår hundviktberäknare är!

Registrerad hund med namnet 'Abby' Registrerad hund med namnet 'BamBam' Registrerad hund med namnet 'Ivy' Registrerad hund med namnet 'Vahile'

Förtroende från 20.000+ hundägare

Upptäck den idealiska vikten för din hund och följ hans framsteg!

Väg din hund utan att gå till veterinären: Så här gör du

En viktig aspekt av hundens hälsa är att regelbundet kontrollera vik ten på din fyrbenta vän. Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att mäta din hunds vikt hemma utan att behöva besöka veterinären.

Allt du behöver är en vanlig personvåg. Följ bara dessa steg:

1.

Steg 1: Väg dig själv med hunden

Ta upp din hund i famnen, ställ dig på vågen tillsammans med hunden och notera den visade vikten.

2.

Steg 2: Väg dig själv utan hunden

Ställ dig sedan på vågen utan hunden och notera den visade vikten.

3.

Steg 3: Beräkna hundens vikt

Subtrahera sedan din egen vikt (steg 2) från den kombinerade vikten (steg 1).

Resultatet är din hunds vikt! Det är naturligtvis viktigt att din hund är stilla medan ni båda står på vågen. Du kan ge din hund en godbit eller använda en leksak för att få hans uppmärksamhet och hålla honom stilla.

När du har mätt din hunds vikt kan du ange den i vår hundviktberäknare för att se om din hund har en hälsosam vikt för sin ras och ålder. På så sätt kan du se till att din hund är på rätt väg mot ett hälsosamt och lyckligt liv. Prova det nu och upptäck hur enkelt det är att övervaka din hunds vikt hemma!

Identifiera under- eller övervikt hos din hund

Det är viktigt att känna till tecknen som kan indikera om din hund är under- eller överviktig. Här är några nyckelindikatorer att vara uppmärksam på:

 1. Kroppskondition:

  Du bör kunna känna din hunds revben, men de bör inte vara synliga. Om du har svårt att känna din hunds revben kan den vara överviktig. Å andra sidan, om revbenen är mycket synliga, kan din hund vara undernärd.

 2. Energinivå:

  Hundar som inte äter tillräckligt kan vara trötta, medan hundar som äter för mycket kan vara överaktiva.

 3. Förändrat beteende:

  Förändringar i ätvanor, aktivit etsnivå eller beteende kan vara tecken på att något är fel.

 4. Hälsoproblem:

  Viktproblem kan leda till olika hälsoproblem, inklusive problem med leder, hjärta och diabetes.

För att effektivt hantera din hunds vikt behöver du tillgång till korrekt och pålitlig information. Vårt online-verktyg Hundvikt.com ger dig möjlighet att följa din hunds vikt och jämföra den med det optimala viktområdet för dess ras. Bli bekant med de idealiska viktområdena för olika hundraser och använd vårt online-verktyg för att följa din hunds vikt. Registrera dig nu gratis och få tillgång till värdefulla resurser och verktyg för att ge din hund ett hälsosamt och lyckligt liv.

Observera att informationen på denna webbplats inte ersätter professionell veterinär rådgivning eller behandling. Kontakta alltid en veterinär om du har frågor eller bekymmer angående ditt husdjur.